Utbildningar

Consensio är ett regionalt EU-projekt som erbjuder utbildningar som är öppna för anställda hos projektets deltagande organisationer i Stockholms län. Dessa är:

Genom ett avtal med Försäkringskassan kan Consensio även erbjuda en av sina längre utbildningar till medarbetare inom välfärdssektorn utanför Stockholms län.

Consensio erbjuder utbildningar till och med juli 2014 och projektet står för hela utbildningskostnaden.

Ladda gärna ner och läs vår lathund för:
– anmälan till utbildning
– skapa konto och registrera användare
– logga in på Consensios utbildningsportal

Stockholms län Övriga Sverige

Se Consensios filmer på vår YouTube-kanal

Vad handlar Baskursen i psykiatri om? Titta på några korta klipp från olika föreläsningar och låt dig inspireras. Totalt sänds 18 föreläsningar varje måndag kl. 08.30 – 12.00, från den 20 januari till den 26 maj. 

Nyheter

Glad Påsk!

2014-04-16

Nu tar Consensio påskledigt och vi önskar alla en riktig Glad Påsk! Consensio är tillbaka den 22 april och då kör vi igång med vårens sista utbildningar.

Vi har passerat 3 000-gränsen!

2014-04-15

– Det är med stor glädje som jag kan berätta att Consensio har utbildat fler än 3 000 medarbetare och chefer inom välfärdssektorn i Stockholms län. Av dem har några dessutom gått mer än en utbildning, säger projektchef Kristian Lindström.

Livesändning av Kognitiv beteendeterapi

2014-04-14

Livesändningen av Baskursen i psykiatri är nu inne på sin trettonde föreläsning. Idag var det dags för Linda Lövefors, leg. psykolog vid Beteendeanalysgrupp i Stockholm, att föreläsa om Kognitiv beteendeterapi (KBT). Du kan se hennes föreläsning i efterhand till och med den 22 april.

Konferens med individens behov i fokus!

2014-04-08

Sedan 2012 har Consensio, UMiA samt Dirigo 1 och 2 arbetat för att det ska bli enklare för personer med funktionsnedsättning att hantera komplexa myndighetskontakter. Målet har varit att motverka utanförskap och öka medarbetares och chefers kompetens inom området funktionshinder. Välkommen till vår konferens den 5 maj med individens behov i fokus.

Fokusera på lösningen – inte på problemet

2014-04-07

Att arbeta lösningsfokuserat innebär att du fokuserar på lösningarna och inte problemen. Under sin föreläsning den 7 april beskrev Gunilla Gerland bland annat olika samtals- och intervjutekniker. Du kan se föreläsningen i efterhand från den 8 april till och med den 15 april via Consensios Utbildningsportal.