Investera i en ergonomisk kontorsstol

Min gamla kontorsstol var av en billigare variant och för att vara helt ärlig så var det inte den första, men helt klart den sista billiga stolen jag någonsin kommer att äga. För ett par månader sedan började jag få en del huvudvärk och nackproblem, vilket självklart var riktigt problematiskt. Naiv som man är trodde jag att det var på grund av brist av sömn och andra vanliga anledningar såsom stress. Efter ett tag insåg jag dock att det var av en helt annan anledning och att det kunde slutat riktigt illa om jag inte hade tagit tag i det.ergonomisk-kontorsstol

Höj- och sänkfunktionen på min billiga stol gick sönder ganska snabbt efter att jag fick den, men jag tänkte att detta inte spelade någon större roll, vilket det självklart gjorde. Detta påverkade min sits så att jag alltid satt och tittade uppåt, vilket ledde till nackont. Jag satt även tillbakalutad och saknade stöd för den övre delen av ryggen, vilket mina axlar och nacke fick ta mycket stryk av. Mina ben var så nära marken att jag inte fick en naturlig vinkel på dessa, såsom man egentligen ska för att sitta ”rätt”. Jag började därför söka runt på ”ergonomi” på internet och såg olika bilder på hur man ska sitta, vilket var tvärt emot hur jag satt varje dag.

Jag tog därför tag i mitt letande efter en ergonomisk kontorsstol från Back App och hittade snart en som hjälpte mig att motverka mina smärtområden. Jag har aldrig suttit bättre, och trots att jag får myror i rumpan av att sitta ner en hel dag så har jag i alla fall inte ont någonstans när jag går hem från jobbet. Därför vill jag passa på att lovorda alla de människor som arbetar hårt med att plocka fram dessa nya produkter dagarna i ända – ett riktigt stort tack till er allihopa för att ni gör min och andras arbetsmiljö till en säker arbetsplats.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *